| Новини | Міністерство освіти і науки (МОН) України на виконання вимог статті 57 Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” щорічно формує державне замовлення на найважливіші науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію та здійснює фінансову підтримку його виконання

Міністерство освіти і науки (МОН) України на виконання вимог статті 57 Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” щорічно формує державне замовлення на найважливіші науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію та здійснює фінансову підтримку його виконання

            Міністерство освіти і науки (МОН) України на виконання вимог статті 57 Закону України “Про наукову і науково-технічну діяльність” щорічно формує державне замовлення на найважливіші науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію та здійснює фінансову підтримку його виконання.

 

            Наказом МОН України від 14.08.2024 № 1139 затверджено Положення про Науково-технічну раду з питань формування та виконання державного замовлення на найважливіші науково-технічні (експериментальні) розробки та науково- технічну продукцію та її секції.

 

            Відповідно до Положення персональний склад секцій Науково-технічної ради з питань формування та виконання державного замовлення на найважливіші науково-технічні (експериментальні) розробки та науково-технічну продукцію затверджується наказом МОН.

 

            Секції формуються за пріоритетними напрямами розвитку науки і техніки, визначеними у статті 3 Закону України “Про пріоритетні напрями розвитку науки і техніки” прикладного спрямування, а саме:

 

 

 

 

 

            У склад секції «Енергетика та енергоефективність» згідно з наказом МОН МОН №1139 увійшов завідувач кафедри ЕКТ професор Опанасюк А.С. Він приймає участь у рецензуванні наукових проектів, поданих на конкурси МОН, вже більше 15 років, крім того він є експертом Національного фонду досліджень України (НДФУ). Ще два викладачі кафедри ЕКТ доценти Доброжан О.А. та Дяченко О.В. згідно з Наказом МОН №1004 від 15.07.2024 увійшли до експертної ради МОН за фаховим напрямом «Фізика, ядерна фізика та астрономія». Вони проводять експертизу так званих «молодіжних» проєктів.

 

            Побажаємо новим експертам МОН успіхів в їх важкій роботи обєктивної екпертизи проєктів науковців України.

 

Наказ 1004 від 15.07.2024

 

Наказ МОН 1139 Положення про раду і Секції

 

Персональний склад секції Науково-технічної ради Міністерства освіти і науки України з питань формування та виконання державного замовлення на науково-технічну продукцію за пріоритетним напрямом розвитку науки і техніки “Енергетика та енергоефективність”

 

Склад секції за фаховим напрямом «Фізика, ядерна фізика та астрономія»