| Новини | 13, 14 та 24 червня 2024 року відбулася підсумкова атестація у вигляді публічного захисту кваліфікаційних робіт випускників гр. ЕС-01 за освітньо-професійною програмою «Електронні системи та компоненти» першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 171 «Електроніка»

13, 14 та 24 червня 2024 року відбулася підсумкова атестація у вигляді публічного захисту кваліфікаційних робіт випускників гр. ЕС-01 за освітньо-професійною програмою «Електронні системи та компоненти» першого (бакалаврського) рівня за спеціальністю 171 «Електроніка»

            13, 14 та 24 червня 2024 року відбувся публічний захист кваліфікаційних робіт студентами гр. ЕС-01 за освітньо-професійною програмою «Електронні системи та компоненти» першого (бакалаврського) рівня спеціальності 171 «Електроніка».

 

 

 

            Представлені на захист кваліфікаційні роботи були актуальними за темами, глибокими за змістом та практичними за результатами проектування. По кожному проекту майбутніх бакалаврів з електроніки гр. ЕС-01 точилася активна професійна дискусія та обговорення. Здобувачі освітнього ступеня бакалавр мужньо та професійно захищалися, демонструючи широкий кругозір з новітніх досягнень електроніки, достатньо глибокі знання з методів проектування налагоджування електронних систем, здатність критично мислити та аргументувати свою позицію. Члени екзаменаційної комісії висловили своє задоволення рівнем підготовки бакалаврів з електроніки за освітньо-професійною програмою «Електронні системи та компоненти». Серед членів комісії на підсумковій атестації були завідувач лабораторії рентгенівської фазоконтрастної томографії № 31 ІПФ НАН України, д.ф.-м.н. Лебедь О. А., директор ТОВ «ЕСП «Преобразователь» Арбузов В. В., заст. директора з експлуатації та ремонту телевізійного та комп’ютерного обладнання ТОВ «ПРАЙМФОРТ» Кібець В. А. Результати розв’язання складних задач в галузі електроніки та побудови сучасних електронних систем та продемонстровані працездатні макети і моделі проектованих електронних пристроїв показують розуміння випускниками завдань своєї майбутньої професійної діяльності в електронній інженерії та області інформаційних технологій, усвідомлення своєї відповідальності за розвинення електронної промисловості та IT-сфери в Україні.

 

            Екзаменаційна комісія зі спеціальності 171 «Електроніка» освітньо-професійної програми «Електронні системи та компоненти» оцінила 50% випускних робіт на оцінку «відмінно» та 29% на оцінку «добре». Результати наукових досліджень більшості робіт пройшли апробацію на міжнародних наукових конференціях молодих вчених. До подвійного керівництва кваліфікаційними роботами були також залучені фахівці-практики – директор ТОВ «ЕСП «Преобразователь» Арбузов В. В. і заст. директора з експлуатації та ремонту телевізійного та комп’ютерного обладнання ТОВ «ПРАЙМФОРТ» Кібець В.А.

 

            Кращими за рішенням екзаменаційної комісії були обрані наступні кваліфікаційні роботи:

 

  1. «Пристрій управління електросамокатом» студента Товстогуза Богдана Олександровича (керівник – к.т.н, доцент кафедри Бережна О. В.).
  2. «Мікроконтролерний пристрій охоронної сигналізації для Smart House» студента Черноуса Яніслава Віталійовича (керівник – к.т.н, доцент кафедри Кулик І. А.).
  3. «Бортовий модуль контроля і управління автомобілем на основі Arduino» студента Киричка Сергія Вікторовича (керівник – докторка філософії Шевченко М. С.).

 

            Усі випускники були рекомендовані до вступу до магістратури на освітньо-професійну програму «Електронні системи» другого (магістерського) рівня. Бажаємо успіхів в навчанні та професійній кар’єрі випускникам кафедри електроніки і комп’ютерної техніки!